Screeching Weasel – Weasel Mania

screeching_weasel-weasel_mania.jpgErgens in een hoekje op de vliering staat een grote kartonnen doos die bomvol zit met verwassen t-shirts. Voor kapitalen kocht ik die dingen, op ieder concert eentje, om toch vooral een mooi aandenken te hebben aan de avond. Het heeft me eventjes gekost om er aan te wennen maar eens komt de tijd dat je eerlijk moet toegeven dat je die dingen eigenlijk nooit meer aan doet. Ze liggen alleen maar in de weg. De prullenbak is mij nog net een stapje te ver en dus staan ze nu stof te vangen op zolder. Slechts één shirt is deze verhuizing bespaard gebleven en dat is mijn vieze bevlekte Screeching Weasel longsleeve. Niet eens omdat het ding nu zo mooi is, absoluut niet zelfs, maar puur vanwege de levendige herinnering aan die ene avond in San Fransisco, waar ik mijn favoriete punkers voor de eerste en enige keer zag spelen. Een Ben Weasel en consorten in topvorm is een onmisbare ervaring voor iedere liefhebber van het genre. Diezelfde liefhebbers hebben uiteraard al jaren het oeuvre van de band in de kast staan, maar voor de onwetenden is er dan nu ook een heuse verzamel-cd. Weasel Mania bevat een selectie van 34 nummers die de afgelopen 17 jaar zijn uitgebracht. Alle klassiekers staan erop, terwijl er als vanzelf sprekend ook nog heel wat toppertjes ontbreken. Laat al die nieuwerwetse prutpunkertjes toch links liggen, beste mensen, en geniet van al wat bands als Screeching Weasel hebben neergezet. Dit is waar Green Day en Offspring de mosterd haalden en waar Simple Plan en Good Charlotte nog niet eens aan de voeten mogen liggen. The Weasel for ever!


mij=Fat Wreck Chords / Sonic

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven