The Mob – The Mob

the_mob-the_mob.jpgDoug Pinnick is maar een druk baasje. Na een solo-cd en een uitstekende nieuwe cd met King’s X is The Mob al zijn derde cd is binnen een paar maanden tijd. Overdaad schaadt? Nee, niet voor mij in ieder geval. Ik want krijg niet snel genoeg van zijn soulvolle rockstem. Eigenlijk is The Mob een project geformeerd rond ex-Winger-gitarist Reb Beach. Nadat ze bij het Italiaanse Frontiers nieuwe nummers van zijn hand hoorden, moedigden ze hem aan om maar eens rap werk te maken van een echte band. Beach kende Pinnick uit zijn Winger-tijd toen ze samen toerden, Timothy Drury (ooit Eagles) uit zijn Whitesnake-tijd en drummer Kelly Keagy is een vriendje van de hier als producer en bassist optredende Kip Winger. Raar genoeg bast Pinnick niet! Een grote vriendenkliek dus eigenlijk. Voor mij is het toch vooral de aanwezigheid van Pinnick die dit project interessant maakt. Zodra zijn stem verdwijnt en een ander gaat zingen is het een stuk minder. Dat wordt erg duidelijk als Kelly Keagy plek neemt achter de microfoon in “The Magic” met zijn wel heel veilige AOR/hardrockstem. Dat liedje – net als het instrumentale “Spaghetti Western” – scoort dan nog wel een voldoende, maar het speciale is er dan wel af voor mij. Er zijn immers al zoveel liedjes die een voldoende scoren. Daar verandert het uiterst verzorgde, maar gelukkig bijna nergens naar kijk-mij-eens-interessant-doen neigende gitaarspel van Beach dan weinig aan. Al met al een aardig hardrock tussendoortje.


mij=Frontiers / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven