VA – Tony Hawk's American Wasteland

va-tony_hawks_american_wasteland.jpgLekkere punkrock, daar ben ik niet vies van. Iets meer dan tien jaar geleden is dat begonnen. Met dank aan een rasechte punker – de enige die we toen in mijn woonplaats hadden – die zichzelf toen Skinny noemde. Hij was het die mij vanuit de metal het hardcore-bandjes-gebeuren in sleurde. Om duidelijk te maken wat voor muziek hij voor ogen had werd ik door hem overspoeld met bands als Gorilla Biscuits, Mucky Pup, Dead Kennedys en Bad Religion, daarmee mijn transformatie van snobistische metalfreak naar fanatieke hardcorekid in gang zettend. Via hem kwam ik ook in aanraking met met de skate-cultuur. Hij deed namelijk ook aan skateboarden, iets wat ik overigens maar gelaten heb voor wat het was. Ik speelde immers gitaar en kon het me niet veroorloven mijn armen te breken. Urenlang zaten we Trasher-videos (skatefilms gedistribueerd door het Amerikaanse Skate-magazine Trasher) te kijken en hardcoreplaten te luisteren. De energie, het tempo en de schijt-aan-alles-houding, geweldig vond ik het. Bovenstaande komt prachtig samen in de verzamelaar Tony Hawk’s American Wasteland, de soundtrack voor het computerspel met dezelfde titel. Veertien oude punkhits gepeeld door evenzovele nieuwe hardcore-, emo- en punkhelden. En er valt veel te genieten. Senses Fail zet een lekker overspannen versie neer van Suicidal Tendencies-klassieker “Institutionlized”, het anders zo gelikte Taking Back Sunday doet een lekker energieke cover van The Descendents, Thrice knalt met een tweetal Minor Threat-songs aan elkaar, en Saves The Day zet een prima cover van The Dead Boys‘ “Sonic Reducer” neer. Klapper is echter wat mij betreft Thursday‘s cover van The Buzzcocks‘ “Ever Fallen In Love”, die meteen weer mijn vertrouwen in Thursday herstelt. Wat een song. Nog steeds. Verder zijn er nog covers van Gorilla Biscuits, Fear, The Misfits en Black Flag te horen. Al met al een heerlijk punkschijfje. Ik voel me weer even zeventien.


mij=Vagrant / Suburban

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven