Awkward I & Glenister

glenister-fame.jpgEen vriend van mij beweerde als eens dat recensenten gefrustreerde muzikanten zijn. Ik kan hem inmiddels zeggen dat dit bij mij in ieder geval niet het geval is. Ik beheers namelijk geen instrument. Het is echter wel zo dat een droomwens van mij is om mijn zangkunsten aan een zaal te tonen. Mijn stem is hier echter totaal ongeschikt voor. Ook een carrière als gitarist zie ik wel zitten. Het probleem is echter dat ik het instrument niet beheers en ik vrees ook weinig talent te bezitten. De Groninger Djurre de Haan aka Awkward I heeft met beide geen enkel probleem. Gewapend met een akoestische gitaar brengt hij een eerste van een serie van drie schattige kleine EP’s uit met nu als eerste False Starts In Lo-Fi. De liedjes van de Haan laat zich vergelijken met het werk van Elliott Smith, Nick Drake, Jason Molina en Art Garfunkel. Op deze EP brengt hij vier Engelstalige liedjes uit die thuis op diverse locaties opgenomen zijn. Ik denk in dit geval in de galmende badkamer of voor het open raam waar de regen aan de opname als een sample toegevoegd wordt. De geluidskwaliteit heeft hierdoor wat in moeten boeten, maar de songs maken dit in sfeer goed. Het afbreken van de nummers had van mij alleen wat subtieler gemogen. Met een gitaar kun je ook herrie maken. Dit bewijst het Utrechtse Glenisterop hun tweede EP die ze in eigen beheer uitbrengen. Hun gitaarrock kenmerkt zich door sterke melodieuze liedjes die onverwachte wendingen krijgen waarmee zij zich duidelijk van voorbeelden als The Strokes onderscheiden. Op de vorige EP was Glenister nog een driemansband. De uitbreiding met een toetsenist heeft het geluid echter nog meer dimensie gegeven. Het is voor mij onbegrijpelijk dat ze nog geen platendeal hebben. Als ik een label had dan wist ik het wel. Nu moet ik het met de EP doen die overigens geheel te downloaden is op hun site of via de links onder dit stukje. Wat mijn eigen talent betreft hoop ik ooit eens gitaar te leren spelen. De optredens zullen dan echter in zeer beperkte kring te horen zijn. Sommige dromen moet je dromen laten.


mij=Subroutine & Eigen Beheer

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven