Jens Lekman – Oh You're So Silent Jens

jens_lekman-oh_youre_so_silent_jens.jpgMorgen heb je vast nog wel even tijd. Het hoeft niet lang te duren, echt niet. Ik bedoel, hoe lang duurt het kopen van een cd? Oh, je wilde de stad niet meer in? Druk? Hmm, ja, maar bij de platenboeren zou het best eens mee kunnen vallen. Een kerstcd ja. Nee, niet met echte kerstliedjes, maar met liedjes die klinken als kerst. En smaken als kerst. En ruiken als een kerstboom. Er zitten belletjes in. En de meeste liedjes blijven zo in je hoofd zitten dat je ze opeens vanzelf meezingt. Weet je, soms laat Jens woorden op elkaar rijmen die een native speaker helemaal niet op elkaar zou laten rijmen en dat is grappig. Je kunt bijna alles onmiddellijk verstaan. Hoe het kan dat een cd geen kerstcd is en dat ik ‘m toch aanraad als kerstcd? Omdat je natuurlijk tot in den treure bent doodgegooid met al die kerstliedjes en je toch iets van sfeer wil. Jens schrijft zulke leuke liedjes dat je alleen maar van hem en zijn liedjes kunt houden! Jens is de troubadour uit Zweden, de vrijgezel op zoek naar een beetje liefde, de onhandige jongen die het eigenlijk alleen maar goed wil doen, de bard die weet hoe hij een origineel liedje moet schrijven, de muzikant die te traditionele structuren aan zijn laars lapt, maar ondertussen stevig verankerd ligt in een singer-songwritertraditie, die aangevoerd wordt door, ja, misschien zelfs door Morrissey. Wonderschoon, deze verzameling ep’s, rarities en nooit uitgebrachte liedjes. Kopen dus en draaien voor het kerstdiner. Nee, laat je niet afschrikken door de lelijke voorkant van Oh You’re So Silent, Jens. Discrepanties tussen buiten- en binnenkant heb je vast vaker moeten overwinnen.


mij=Secretly Canadian / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven