Danny Vera – Hold on a while

danny_vera-hold_on_a_while.jpgTijdens de kerstvakantie was voor het eerst sinds jaren de film ‘Wild at heart’ van David Lynch weer eens op TV. Een jonge Nicholas Cage – gekleed in een slangenleder jasje – die samen met Laura Dern in een cabrio de Amerikaanse woestenij doorkruist, “Wicked Game” van Chris Isaak zachtjes op de achtergrond. Het is niet zo raar dat bij mij beelden van deze film opdoemen bij het beluisteren van Hold on a while. De muziek van Danny Vera is stevig geworteld in de Amerikaanse rock ‘n roll en country met zo af en toe een vleugje Gypsy Kings (“Innocence”). Bovendien speelt de gitarist van voornoemde Isaak, Hershel Yatovitz, op het titelnummer mee. Je moet het maar durven, als Hollandse jongen uit de Zeeuwse polder zo ongegeneerd zingen met een snik in de stem als Roy Orbison. Je moet het maar durven; alles groots aanpakken zowel in productie als in stijl, compleet met slangenleren boots en een met je eigen naam in parelmoer ingelegde gitaar. Danny durft dat dus. En dan is er natuurlijk nog die stem. Bij ‘Live in your livingroom’ blies hij daarmee de andere artiesten finaal het raam uit. Als ik heel eerlijk ben vind ik de liedjes van Vera akoestisch op hun best. De cd is naar mijn smaak iets teveel gelardeerd met strijkers en andere frutsels terwijl de songs en zijn stem dat niet echt nodig hebben. Ook heb ik de indruk dat hij met simpele begeleiding wat losser en meer ontspannen speelt, wat de nummers ten goede komt. Maar dat is natuurlijk een smaakkwestie. Nu we het toch over smaak hebben: deze cd is al bijna een jaar uit en toch had ik nog nooit van Danny Vera gehoord. Ik vermoed dat dat voor velen van u op File Under geldt. Dat is niet zo raar in deze Popmuziek Correcte gemeente, want Danny treedt naar eigen zeggen graag op bij de Grootste familie van Nederland en had zelfs al een nummer 1 hit in nota bene Turkije. Maar ik zou zeggen: doe ‘s gek en durf het ook aan! Want met schaamteloos lekkere meezingers (“Speechless”, “lay you down”, “I’ll get by”) en tranentrekkers (“Leaving gently”, “Veins”, “Before I fall”, “For a friend”), zou het zonde zijn als deze artiest onder ‘File Under: over het hoofd gezien’ geschaard blijft.


mij=Nash Music

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven