Pink Floyd – London 1966/1967

pinkfloyd_london.jpgTussen mijn aanvallen van koopzucht heb ik wel eens een moment van bezinning. Heel toevallig is zo’n moment nu bezig, als u zin heeft kunt u wel even meedoen. Doet u uw ogen even dicht en haalt u even diep adem. Adem in… en juist, adem uit. U mag uw ogen weer opendoen. Stroop uw mouwen op en doet u even mee? Laten we beginnen met die breedbeeldtelevisie daar in de hoek. Hoe vaak zit u nu eigenlijk naar dat kastje te staren terwijl u veel beter met uw lief had kunnen knuffelen? Juist, veel te vaak. Open dat raam en hop, naar buiten met die televisie. Was uw kamer altijd al zo groot? En al die schoenen? Ik zie overal schoenen! Is één paar niet genoeg? Hier, zo te zien is dit uw favoriete paar uit en hop, de rest kieperen we in de vuilnisbak. Zo dan, dat ruimt op. Eens kijken, wat zie ik daar? U heeft twee kinderen? Weet u wel dat die krengen bakken geld kosten? En dat u misschien wel nooit meer van ze afkomt? Waarom zijn ze eigenlijk niet aan het werk? Kom, we bellen het adoptiebureau en Ikea, er zijn mensen die veel harder kinderen nodig hebben dan u. Ja, geef ze die Playstation ook maar mee, niet dat ze nog veel vrije tijd zullen hebben daar bij Ikea, maar toch. U kunt niks meer met dat apparaat, uw televisie ligt op straat, weet u nog? Eens kijken. Wat zie ik daar? Oude meuk op cd? Wat zegt u? Pink Floyd? Londen? 1966? Hallo! Dit is 2006, dat is véértig jaar geleden! Gaat het wel goed? Wat moet u met die oude troep? “Interstellar Overdrive?”. Poeh, poeh. “Nick’s Boogie?” Nou en, is dat alles dat er op staat? Nee? Bonus videoclips? Interviews? Wat wilt u daar mee zeggen? Nee, nee, nee, NEE! Hier geven. Ja, precies, toe maar. Geef maar. Die oude troep hebt u helemaal niet nodig. Zie? Beetje buigen en die zilveren troep breekt vanzelf doormidden. Zie je wel? Ja, dvd’s maken een mooi kraakgeluid, dat wist u niet he? Maar zeg nou zelf, wat maakt het uit? Wat zegt u? Ja, ze geven best veel troep. Wat doet u nou? Zit u daar een beetje te huilen? Oeps. Nou, dan koop ik wel een nieuwe voor u. Ja, ja, het is best mooi allemaal, maar wel een beetje oud he? Oke, oke, ik overdrijf misschien een beetje, ik koop heus een nieuwe dvd voor je. Echt. Maar nu we toch bezig zijn. Die monitor waar u nu naar zit te staren. Zeg, die heeft u toch helemaal niet nodig? Die kunt u beter aan mij geven.


mij=Snapper / Bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven