The All-American Playboys – The College Years

the_all-american_playboys-the_college_years.JPGGrappig toch, dat sommige platen direct vanaf de eerste tonen een bepaald gevoel of een zekere nostalgie weten op te roepen. Niet eens zozeer vanwege teksten of ‘ouderwetse’ arrangementen maar vooral vanwege de sfeer die wordt uitgestraald. The College Years is de debuutplaat van The All-American Playboys en is hier een typisch voorbeeld van. Ik krijg flashbacks naar Amerikaanse sitcoms uit de jaren tachtig en begin jaren negentig: Alf, My Two Dads, Saved By The Bell. U weet wel, van die vrolijke series met nog vrolijkere soundtracks. The All-American Playboys combineren deze bubblegumliedjes met een rauw randje dat mij vooral doet denken aan Rocket From The Crypt. Ook hier een ferme blazers sectie, Rock n’ Roll als fundament en een heel erg hoog meezinggehalte. Typisch zo’n bandje dat je graag op je bruiloft of schoolfeest zou willen, succes gegarandeerd. Deze band moet je waarschijnlijk echt live ervaren, het zal vast een zeker een enorm feest zijn, maar op plaat is het allemaal een beetje kalmpjes. Je hoort hoe goed en catchy de liedjes zijn maar echt meeslepend wil het maar niet worden. Alsof je een half uur vrolijke tv-tunes zit te beluisteren. Leuk voor een kortstondig moment van nostalgie alleen daarna toch wel een beetje saai. Desalniettemin ga ik toch maar eens neuzen of er inmiddels eigenlijk al een dvd-box van Alf te kopen valt.


mij=Attitude / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven