Embrooks – 45 & High Times

embrooks-45_and_high_times.jpgIk heb een déjà vu. Ik ben namelijk in een droom verzeild geraakt waarbij het Londense The Embrooks wederom de hoofdrol speelt. De recensie van hun laatste cd die hier begin vorig jaar te lezen was had ik hier zo neer kunnen zetten, want er is weinig nieuws onder de zon. All The Singles & More 1996-2004 is de subtitel van de dubbel-cd 45 & High Times die inderdaad hun singles tussen 1996 en 2004 bevat aangevuld met een cd met een radiosessie en een stuk van een live concert in Madrid. Ze maken ietwat softe garagerock die gebaseerd is op de jaren’60. Het probleem is echter dat het allemaal al eens eerder en naar mijn bescheiden mening ook wel beter is gedaan. Ook blijkt er geen ontwikkeling uit van de band in de negen jaren die hier samengevat zouden moeten zijn. Live is het een bandje die zo te horen vast leuk is om eens te gaan bekijken, maar wereldshockerend is het allemaal niet. Deze release is in mijn ogen dan ook iets voor de echte fan. Ik vrees echter dat er hiervan in ons kikkerlandje (te) weinig van zijn en er ook met deze release niet bij zullen komen.


mij=Munster / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven