Jenny Lewis with The Watson Twins – Rabbit Furcoat

jenny_lewis-rabbit_fur_coat.jpgDe beste manier om Rabbit Furcoat van Jenny Lewis te omschrijven. Dat begint al op de hoesfoto waar ze geflankeerd wordt door de even verlegen als geheimzinnig kijkende Watson Twins. De naam en titel van haar band staat in een klassiek letterfont boven de drie. Alsof we naar een oude LP van pak ‘m beet Loretta Lynn of Patsy Cline kijken. En die namen komen niet voor niets bovendrijven. Jenny Lewis heeft dan wel niet de southern drawl van Miss Lynn, maar haar liedjes en verschijning stralen evenveel zuidelijks uit. De muziek is ook klassiek: opener “Run Devil Run” zou van The Louvin’ Brothers kunnen zijn, terwijl “Happy” en “Melt Your Heart” klinken als klassieke country. De toevoeging van de gospelzangeressen Chandra en Leigh Watson en de steun van Conor Oberst (doet hij ooit wel eens gewoon niets?) en M. Ward maken Rabbit Furcoat tot een hele bijzondere plaat. Op de cover van The Traveling Wilburys “Handle with Care” krijgt Jenny Lewis niet alleen steun van eerdergenoemden, maar doet ook Ben Gibbard mee. De eerste jaarlijstjeskandidaat is nu al binnen!


mij=Team Love / Rough Trade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven