Katbite – Vacation

katbite-vacation.jpgJe kunt van Nieuw-Zeeland naar Nederland verhuizen en een bandje beginnen. Dat deed Kat Leese. Ze ging in Den Haag wonen en na wat demo’s verscheen in augustus Vacation, de eerste plaat van haar band Katbite, die ze naast zichzelf gevuld heeft met een bassist en een drummer. Een beetje Bettie Serveert, een beetje richting PJ Harvey en vleugjes Cranberries. Helaas is de heldere altstem van Leese, die ook het midden houdt tussen genoemde zangeressen, nergens zo vol dat ze de muziek volledig kan dragen en kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat ze het misschien wel veel beter zou doen in haar eentje. Met mooie singer-songwritermeisjesliedjes. Leeses stoerheid lijkt in die zin in veel gevallen een beetje ongepast. Alsof het niet hoort. De hoopvolle momenten van het album zijn die momenten waarop de gastmuzikanten de liedjes wat meer kleur geven. Zo verrast saxofonist Boris van der Lek in het openingsnummer met een spannende solo en een aardige begeleiding. “Telling Lies” klinkt daarom ook voller dan het meeste van de rest van het album. Ook daar waar een toetsenist aan het werk is winnen de liedjes aan vreugde. Op die manier maken de gasten het album leuker dan de band eigenlijk is. Het is niet slecht, maar het is wel een weinig inspirerend. En dat is jammer. Immers, een band die een lintje om een album doet met glinsterende stickertjes en een bijgeleverde button, verdient het om heel groot te worden.


mij=VAN Records

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven