The Earlies – These Were The Earlies

the_earlies-they_were_the_earlies.jpgIk wrijf de mist uit mijn ogen. Het is eigenlijk nog veel te vroeg. Het bed te aangenaam warm. Ik zit op de rand van het bed. Het laminaat onder mijn voeten is koud. Ze zijn inmiddels al veel te koud geworden om ze zomaar weer tegen de jouwe aan te leggen. Je zou wakker kunnen schrikken uit je mooie slaap. Je slaapt zo mooi. Ik kus je hoofd vol dromen. Ik zal zo mijn dag gaan beginnen. Eerst koffie. Iets van een licht ontbijt – mijn maag verdraagt ‘s ochtends niet zo veel. De katten eten geven. De schoudertas mee, jas aan en dan naar buiten. Het laagje ijs van de autoruiten krabben. Het contactsleuteltje omdraaien en verdwijnen in de ochtendmist. En natuurlijk een fijn plaatje uitzoeken om bij te ontwaken. Muziek die heerlijk om me heen dwarrelt en langzaam de kleuren van de dag invullen. These Were The Earlies van The Earlies staat er vol mee. Neopsychedelische pop à la Mercury Rev en The Flaming Lips. Prachtige vocale harmonieën die zweven over een wijds landschap van synths, violen, toeters, belletjes en knisperbeats. Muziek met een gevoel van heimwee. Heimwee naar huis. Naar het aangenaam warme bed. Lepeltje-lepeltje met warme voeten.


mij=Gronland / Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven