Hail Social – Hail Social

hail_social-hail_social.jpgLampjes. Gezellig, in een grote boom in deze koude nacht. Lampjes, kerstlampjes, gezellig in het begin van februari. Gezellig, er zijn slechts enkele minpunten: het is al februari en ik hou niet van kerstlampjes. Ooit, toen opa nog jong was, hadden deze lampjes nog wat. Nu zijn ze fout dankzij de commercie die soms voor nogal lompe uitvoeringen zorgt. Deze lampjes zijn echter kundig in de boom gehangen. Hail Social is ook kundig in de boom gehangen en de band uit Philadelphia komt met hun eerste volledige met een geluid dat ergens tussen de alternatieve dance van LCD Soundsystem en de eighties pop van Duran Duran in ligt. De productie is echter wat aan de vlakke kant, de drums klinken gortdroog, het stemgeluid lijkt van de scherpe randen ontdaan als door een machine gehaald, de gitaar gaat nergens uit de bocht, de bas leidt een onschuldig bestaan maar toch hebben de nummers iets. Ik loop namelijk overdag nummers van de cd te neuriën alsof ze er altijd geweest zijn. Dat kan kloppen, want er is weinig nieuws aan, maar met een vettere productie staan hier toch een aantal dansvloerhits op voor een lekkere electroclash-avond. En als we toch bezig zijn doe er dan meteen een mooi hoesje bij. Vergeet ik even dat het al eens vaker gedaan is.


mij=Polyvinyl / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven