Jetsetready – Endless Endeavors

jetsetready-endless_endeavors.jpgJeemienee, tot mijn grote schaamte moet ik erkennen dat het Groningse Jetsetready tot voorkort volledig aan mij voorbij was gegaan. Misschien toch een beetje teveel gericht op de dingen die in het buitenland gebeuren en daardoor zo knullig om de eigen achtertuin uit het oog te verliezen. Volledig onterecht, zo kan ik u nu verzekeren, want debuutplaat Endless Endeavors verdient veel beter. Ondanks dat het klimaat voor Nederlandse hardcore/emobandjes de laatste tijd enorm is verbeterd zijn er toch nog te weinig écht goede platen uit dit genre voortgekomen. Ja, het meesterwerk van Face Tomorrow natuurlijk en Razor Crusade was hard op weg maar is inmiddels helaas al weer ter ziele. In de tussenliggende tijd is er zeker nog wel mooi spul uitgekomen maar in de buitencategorie is het al een tijdje erg dun gezaaid. Of Endless Endeavors nu al tot die klasse kan wordt toegevoegd weet ik nog niet voor 100% zeker, bovengemiddeld is de CD absoluut. Sterke melodieën, erg knappe teksten en vooral een zeer eigen geluid. Een Trail Of Dead associatie hier, een snufje van het rustigere werk van Boysetsfire daar en vooral veel dynamiek. Opvallend is het gebrek aan echt vette blafgitaren terwijl er toch een heavy geluid wordt geproduceerd. Knap gedaan en, naar mijn weten, vrij uniek. Enig minpunt is de iets te iele stem van zanger Rudy Land, op de momenten dat hij van reguliere zang overschakelt op zijn brul. Deze switch komt soms te gedwongen over en een betere dosering hiervan zou wellicht geen kwaad kunnen. Desalniettemin een heerlijke plaat van een meer dan uitstekende band.


mij=Plane Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven