Wau Y Los Arrrghs !!! – Cantan En Español

wau_y_los_arrrghs-cantan_en.jpgHoewel ik doorgaans geen groot liefhebber ben van pulpfilms kan ik de zieke humor van Quention Tarantino en Robert Rodriguez in de gangstar-horror From Dusk Till Dawn wel erg waarderen. Het eerste deel van de film verloopt nog zoals je van een gemiddeld Tarantino-script mag verwachten maar dan komt de echte pulp om de hoek. In een bar in Mexico (de Titty Twister) gaat het volledig los en worden gedurende drie kwartier aan de lopende band vampiers en andere monsters bruut vermoord. De soundtrack van dit Mexicaanse Sodom en Gomorra wordt verzorgd door een groep onvervalsde bandito’s die de meest vuige stampers de zwetende en naar schraal bier en whiskey ruftende zaal in pompen. Ellenlange gitaarsolo’s, af en toe een stukje onverstaanbare zang en vooral totaal uitzinnige bandleden die compleet uit hun dak gaan. Ik kan het niet laten om deze knakkers voor te stellen wanneer ik naar Wau Y Los Arrrghs !!! luister. Hun CD Cantan En Español zou perfect passen in de Titty Twister en mán wat zou ik daar dan graag een avondje vertoeven. Alles valt op zijn plaats: de rauwe surf-achtige gitaren, de repeterende bas, het geile orgeltje en de volstrekt onbegrijpelijke zanglijntjes, ik voel me een hoofdrolspeler in een vijfsterren pulpfilm. Dat de echte Titty Twister huisband Tito & Tarantula is verdring ik overigens simpelweg in mijn gedachten. Deze plaat is zelfs voor een gringo een must have!


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven