Zeno Tornado and The Boney Google Brothers – Lover of Your Dreams

zeno_tornado-lover_of_your_dreams.jpgZe presenteren hun muziek als ‘dope infected dirty blue grass music and country for fucked up people’ en hun eerste plaat had als titel dan ook een variant hierop: Dirty Dope Infected Blue Grass Hillbilly Hobo XXX Country Music’ . Een stief jaartje na dit debuut komen Zeno Tornado en zijn Boney Boogle Brothers met hun tweede plaat, Lover of Your Dreams. Hierop is het van hetzelfde laken een pak: bluegrass en country verpakt in een jasje van cowpunk en psychobilly. En dat allemaal uit het zo keurig aangeharkte Zwitserland: “Meine Ma hat’s mir gleich gesagt damals: Geh’ nicht in die Grosstadt, mein Junge, schon manch Gescheiterem ist’s übel ergangen.” Zoals het hoort in dit genre zijn de veertien tracks keurig verdeeld over side 1 en side 2 (je hoort het dus eigenlijk op vinyl te beluisteren) en duurt de plaat krap veertig minuten. De eerste tracks zijn meteen de beste. Daarna zakt het ietwat in en slaat de eenvormigheid toe. Met mate innemen dus. Net zoals wanneer je je recreatieve geestverruimers gebruikt, zullen we maar zeggen.


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven