dR. Redtape – From The Mouth Into The Brain

drredtape.jpgOoit ben ik gevraagd om boekingen voor een klein label te gaan doen. Het lijkt me echter een ongelooflijk gezeur om met relatief onbekende bandjes langs de zalen te gaan leuren om dan vervolgens eindelijk een bandje ergens neer te kunnen zetten voor een appel en een ei. Als ik de band al kwijt zou raken. Mocht ik hier ooit op terugkomen dan zou ik slechts optredens willen gaan regelen voor bands die ik sympathiek vind. Mijn Arnhemse stadsgenoten van dR.Redtape zouden één van mijn kandidaten zijn. Het drietal maakt een mix van noise, rock en new wave. Het is niet meteen de meest toegankelijke muziek, maar origineel is het zeker. In het Arnhemse livecircuit zag ik ze net voor de zomer een erg geslaagd optreden geven. Op de demo From The Mouth Into The Brain, die inmiddels alweer van eind 2005 is, laten ze horen het in de studio het te kunnen. Oké, de dubbelcd (jawel! met een totale lengte van 38 minuten) rammelt hier en daar nog wel als een echte demo, de nummers mogen soms wat spannender, nog meer knallen, maar in vergelijking met de eerdere demo is het toch een hele stap voorwaarts. Het bracht ze in ieder geval in de voorrondes van de Arnhemse popprijs Ernem Zweet die in april plaats gaan vinden. Met een goede producer – mag ik Corno Zwetsloot adviseren – kon deze band wel eens een erg sterke debuutplaat gaan maken. Oh ja, er is nog een klein probleem: ze hebben nog geen label. Platenmaatschappijen opletten dus, zaalprogrammeurs boeken deze band en luisteraars begin eens met het beluisteren van de mp3s op hun website. Als er eerstdaags geen stukjes meer van mij hier verschijnen dan zal ik waarschijnlijk hun boeker zijn geworden. Voorlopig zullen ze het echter zelf moeten blijven doen: hoe sympathiek ook.


mij=Eigen Beheer

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven