Alkaline Trio – Goddamnit Redux

alkaline_trio-goddamnit_redux.jpgEen tattoo nemen van je favoriete band is natuurlijk gevaarlijk. Je smaak kan veranderen, je nieuwe vriend of vriendin vindt het maar niks, of de band in kwestie gaat ineens slechte platen uitbrengen. Ik moest er aan denken op Groezrock. Overal om me heen mensen met plaatjes van Hot Water Music en vooral Alkaline Trio. Het hartje met doodskop er in leek wel op iedere blote rug, schouder, arm en kuit te zitten. Zouden al die mensen ‘s avonds net zo naar het optreden hebben gekeken als ik? Naar mijn bescheiden mening speelden de heren namelijk een teleurstellende set met teveel nieuw werk. De mannen stonden er nog al ongeïnspireerd bij en het geheel was zo statisch als de pest. Op het heruitgebrachte debuut Goddamnit horen we hoe het allemaal begon: met ruwe, compromisloze punkrock. Het geheel is hier en daar wat opgepoetst, wat gelukkig geen afbreuk doet aan het rauwe geluid wat de band in die tijd (tien jaar geleden) had. Als extra krijgt de luisteraar vier oude niet eerder uitgebrachte demo’s en een dvd over het ontstaan van het Alkaline Trio. Met weemoed zal de getatoeëerde fan naar deze beelden kijken en zich herinneren wat er ook al weer zo goed was aan Matt Skiba en z’n maten. Ondertussen spoed ik me naar de tattooshop om het logo van Thursday ergens op m’n lichaam te laten zetten. Wat een show gaf die band op Groezrock.


Mij=Hassle / Suburban

5 reacties

 1. ik vond de groezrock set ook niet al te inspirerend, maar om nou te zeggen dat ze teveel nieuw materiaal speelde 😀 2 van de nieuwste cd en 1 van crimson verder alleen van de oudere cd’s. en het einde maakte veel goed. ik heb dus ook geen alkaline tattoo, maar van de bouncing souls 😀

 2. cpt eddie

  Alkaline leek vooral te worstelen met slecht geluid, iets wat hen wel vaker overkomt. Ik vond ze nochtans strak beginnen. Hot Water was vrijdag gewoonweg subliem. Geen flauwigheden, geen puberale dronken gedoe, gewoon een retegoede set en een geïnspireerde band. En wat een hoogtepunt om op z’n HWM’s True Believers te spelen samen met wat bouncing souls.

 3. inderdaad het einde was goed door HWM, die ik daarna ook heel gaaf vond (had ze ook in duitsland gezien de dag ervoor, waar ze veel ouder spul speelde. ik vond dit een goede balans).
  ik vond de bouncing souls weer heel tof, hun beste set was het misschien niet, maar ze speelde met zoveel positieve energie dat toch echt gaaf was.
  Gone akoestisch vond ik erg cool, kippenvel momentje. het geklaag wat ik hoorde was vooral van mensen die niks van die band kennen en er niks mee hebben. Dat kan ik me ook wel voorstellen.

 4. inderdaad het einde was goed door HWM, die ik daarna ook heel gaaf vond (had ze ook in duitsland gezien de dag ervoor, waar ze veel ouder spul speelde. ik vond dit een goede balans).
  ik vond de bouncing souls weer heel tof, hun beste set was het misschien niet, maar ze speelde met zoveel positieve energie dat toch echt gaaf was.
  Gone akoestisch vond ik erg cool, kippenvel momentje. het geklaag wat ik hoorde was vooral van mensen die niks van die band kennen en er niks mee hebben. Dat kan ik me ook wel voorstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven