Firewater – The Golden Hour

firewater-the_golden_hour.jpgIedereen heeft wel eens een periode dat hij aan alles twijfelt, je het niet meer weet, je jezelf weer terug moet vinden. Vaak komt het vanzelf weer goed. Toch zijn er ook mensen die in een depressie en/of verslaafd geraken. Je kunt ook besluiten om een reis te maken. Dat kan niet goed aflopen, zie bijvoorbeeld de verfilming van de Alaska-reis van Christopher McCandless in de -overigens aan te raden- film, Into The Wild. In het leven van Firewater-frontman Tod A ging het ook mis: hij scheidde in 2005 van zijn vrouw en concludeerde dat zijn huis zijn huis niet meer was. Tod besloot om te gaan reizen. Zo trok hij van juli 2005 tot in januari 2007 door het Midden Oosten en Azië waar hij veel meemaakte. Niet alleen leuke dingen. Zijn verhalen zijn hier te lezen: http://www.postcards.blogs.com/ Gelukkig overleefde hij het, keerde terug naar Brooklyn (USA) en had genoeg ideeën om weer een album op te gaan nemen. Dit leverde The Golden Hour op. Een wat vreemde plaat die niet makkelijk in een hokje in te delen is, zoals een bonte mix van folk, pop, balkan, americana en nog veel meer. Muzikaal klinkt het alsof je naar een Spaghetti-western kijkt. De productie was in handen van drummer Tamir Muskat (ook Balkan Beat Box). Interessant schijfje waarop je blijft ontdekken. Het is alsof je een reis maakt. En dat zonder huis en haard te hoeven verlaten.


mij=Bloodshot / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven