Friska Viljor – Tour De Hearts

Friska Viljor - Tour De HeartsMijn muzikale ontdekking van 2007 was het Zweedse duo Friska Viljor. Daniel Johansson en Joakim Sveningsson leverden met Bravo! een kekke cd af. Op het podium, ik zag ze in Merleyn te Nijmegen, werd het frivole gevoel alleen maar verder versterkt. Het FV-virus sloeg toe. In huize Ewie was Bravo! het afgelopen jaar de meest gedraaide cd. Ook dankzij vrouw Ewie, zij is namelijk ook fan. De rest van ons land volgt langzaam. Geregeld zijn ze in ons land voor een korte tour en ook op festivals duiken ze op. In juli zijn ze voor een optreden op het Metropolis-festival. Terwijl op hun MySpace-site nog stond dat ze met nieuwe nummers bezig waren, lag onverwacht de nieuwe cd Tour de Hearts op de deurmat. Wij sprongen dan ook juichend en dansend door het huis. Zo verrassend als het debuut is het uiteraard niet meer, maar Tour De Hearts stelt niet teleur. Welke band kan er immers zo’n feest maken van het opbreken van een relatie. ‘You’re free to live again’, zingen ze in opener “On And On”. De reden naar het schijnt ook dat Johansson en Svenningsson elkaar muzikaal gevonden hebben. Last van slechte zin? Friska Viljor heeft wederom het positieve antwoord. Binnen korte tijd zingen en neuriën wij de elf nummers mee, die wederom erg goed in elkaar zitten en bovendien erg afwisselend zijn. Nu nog ruim een maand aftellen tot Metropolis, maar tot die tijd vermaken we ons prima met Tour De Hearts.


mij=Cycle / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven