WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-36d665-9e15-6170.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

Lapko – Young Desire – File Under: New Music

Lapko – Young Desire

Lapko - Young DesireVorig jaar werd ik aangenaam verrast door het Europese debuut van de Finse rockband Lapko. Een gedreven rockplaat die ergens tussen emorock en alternatief in hing en zich kenmerkte door de hoge zang en vooral het sterke songmateriaal. Zoals ik toen al meldde was de tweede toen al in het thuisland uitgekomen en deze wordt nu gereleased in de rest van Europa. Tot mijn grote genoegen moet ik zeggen, want waar de eerste al erg overtuigend was daar is deze tweede zowaar nog sterker. Nog steeds roept Lapko met haar stevige rock herinneringen op aan Placebo en Mew, terwijl de zang door dat hoge stemmetje in de buurt zit van een band als Coheed And Cambria. Die zang moet je dus liggen, maar ik kan er prima mee uit de voeten, al kan ik me best voorstellen dat er mensen kunnen zijn die dit niet trekken. Lapko klinkt op deze nieuwe in elk geval nog net wat voller en bombastischer dan op hun debuut en dat is best knap voor een trio. Het songmateriaal mag er ook zijn, een dikke elf nummers lang is het genieten geblazen, er staat werkelijk geen enkele misser of vuller op. Lapko is wat mij betreft de meest interessante rockband uit Finland van dit moment en verdient met deze prima nieuwe schijf zeker ook buiten de eigen landsgrenzen erkenning.


mij=Fullstream / Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven