Lonely Drifter Karen – Grass Is Singing

Lonely Drifter Karen - Grass Is SinginHet aardige van sprookjes is dat je hun wereld nooit kunt herleiden tot één bepaald land. Hoe goed komt het dan uit dat de sprookjesachtige muziek van Lonely Drifter Karen gemaakt wordt door drie wereldburgers? Zangeres en centrale figuur Tanja Frinta komt uit Oostenrijk, maar woonde ook in Scandinavië en Spanje, waar ze – in Barcelona – Lonely Drifter Karen formeerde. Pianist en arrangeur Marc Melia Sobrevias is geboren op Mallorca, drummer Giorgio Menossi is Italiaan en hun platenlabel is Belgisch. Maar de liedjes van dit trio af te doen als alleen feeëriek is te kort door de bocht. Het Berlijnse cabaret uit het interbellum komt om de hoek kijken (“This World Is Crazy”), net zoals Britse folk en oude filmliedjes (“Professor Dragon”). Invloeden uit Zuid-Europa zijn zeldzamer dan je op grond van de afkomst van Tanja Frinta’s bandgenoten zou verwachten. “True Desire” en “La Herba Canta” zijn nog het meest zuidelijk te herleiden, maar zouden goed in een theaterstuk kunnen passen. Grass Is Singing is een moeilijk te plaatsen album dat zomaar eens een kleine zomerhit op zou kunnen leveren. Fans van The Dresden Dolls, CocoRosie en Anthony & The Johnsons – om eens een paar zijstraten te noemen, zouden wel eens bijzonder, eh, betoverd kunnen worden door Lonely Drifter Karen.


mij=Crammed / Coast to Coast

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven