The Ting Tings – We Started Nothing

The Ting Tings - We Started NothingEen nummer 1 hit in Engeland! Dat was niet het eerste dat in me opkwam toen ik een aantal maanden geleden op YouTube een filmpje zag van The Ting Tings bij Later With Jools Holland. Verfrissend, zo klonk “That’s Not My Name” zeker, en pakkend ook. Het is de laatste jaren een steeds alledaagsere combinatie geworden, die van man/vrouw in de rock (denk bijvoorbeeld aan White Stripes, Mates of State, Blood Red Shoes of The Kills). Toch zijn The Ting Tings wel origineel te noemen. Hun mix van dance met pop en indie heeft op hun debuutplaat geresulteerd in tien pareltjes, de een nog leuker dan de ander. Naast het al eerder genoemde “That’s Not My Name”, aangedreven door het stuwende drumritme van Jules DeMartino, zijn daar bijvoorbeeld het jazzy “Traffic Light” (met lieflijk stemmetje van zangeres/gitariste Katie White), het funky “Shut Up And Let Me Go” of het typisch Engelse titelnummer “We Started Nothing”. Live laat het duo overigens wel een tape meelopen met wat muzikale ondersteuning in de vorm van samples. Moeilijk is het desondanks allemaal geenszins, en pretentie heeft het ook al niet. Maar simpelheid en eenvoud kunnen soms minstens zo heerlijk zijn. Daar is We Started Nothing het levensgrote bewijs van. Een heerlijke zomerplaat, maar stiekem misschien ook wel eentje die de vraag opwerpt of The Ting Tings blijvers zijn. Ik hoop in elk geval van wel!


mij=Columbia / Sony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven