The Kills – No Wow

Het had niet veel gescheeld of ik was nu aan de heroïne. Verantwoordelijk hiervoor waren mijn Lowlands vrienden: VV (aka Alison Mosshart) en Hotel (aka Jamie Hince). Tezamen vormen zij The Kills. Op Lowlands 2003 gaven de garagerockers in de Higher Ground -tent zo’n smerig rock ‘n’roll optreden dat ik zou zweren dat ze zwaar aan de dope waren. Het had op mij een aanzuigende werking. Het was maar goed dat er geen kraampjes met heavy dopemeuk op het terrein stonden. Ik kon mijn behoefte dus niet bevredigen. Het liep af met de welbekende sisser. Thuisgekomen dacht ik dit gevoel nog even het verslavende gevoel op te kunnen roepen door het kopen van hun debuutplaat Keep On Your Mean Side. Het was alleen minder dan het optreden. De plaat stond al snel te verstoffen in de kast en de behoefte aan heroïne was weg. En nu is er dan een tweede plaat No Wow. Het voor mij legendarische optreden wordt niet geëvenaard, maar de liedjes komen hier door een betere productie meer tot hun recht dan op de voorganger. The Velvet Underground, Patti Smith, P.J. Harvey en The Stooges zijn niet ongemerkt voorbijgegaan, maar op een markt waar The White Stripes succes boekt moet toch plaats voor VV en Hotel zijn. Het kan allemaal nog smeriger, maar het kon wel eens verstandig zijn om dit alleen live te laten zien. Voor je het weet zitten je fans aan de dope en kopen ze je plaat niet meer. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel.


mij=Domino / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven