Airbourne – Runnin' Wild

Airbourne - Runnin' WildAC/DC in het voorprogramma van Judas Priest? Nou nee, maar als je je ogen dicht doet, zul je zweren van wel, aanstaande zondag in de IJsselhallen. Na een intro van een minuut duikt Airbourne op hun debuut namelijk in een bak AC/DC-rock om er daar tot het einde van het album uit te blijven putten. De broertjes Joel en Ryan O’Keeffe (zang en gitaar resp. drums), Davids Roads (gitaar) en Justin Street (bas) hebben ambities, zoals mag blijken uit het aantrekken van topproducer Bob Marlette (o.a. Iommi) en Andy Wallace (Guns N’Roses, Nirvana) voor de mix. En inderdaad, het album klinkt als een klok, met dezelfde droge in-your-face mix als hun grote voorbeelden. Ook titels als “Stand Up For Rock ‘n’ Roll”, “Fat City”, “Blackjack”, en “Heartbreaker” klinken erg vertrouwd. Het resultaat is puike kangoeroerock die live ook fantastisch zal klinken. Maar tegelijkertijd zit ik me af te vragen waarom ik niet gewoon een AC/DC-plaat opzet. Dat kan toch niet de bedoeling zijn…


mij=Roadrunner / CNR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Airbourne – Runnin' Wild

Airbourne - Runnin' WildAC/DC in het voorprogramma van Judas Priest? Nou nee, maar als je je ogen dicht doet, zul je zweren van wel, aanstaande zondag in de IJsselhallen. Na een intro van een minuut duikt Airbourne op hun debuut namelijk in een bak AC/DC-rock om er daar tot het einde van het album uit te blijven putten. De broertjes Joel en Ryan O’Keeffe (zang en gitaar resp. drums), Davids Roads (gitaar) en Justin Street (bas) hebben ambities, zoals mag blijken uit het aantrekken van topproducer Bob Marlette (o.a. Iommi) en Andy Wallace (Guns N’Roses, Nirvana) voor de mix. En inderdaad, het album klinkt als een klok, met dezelfde droge in-your-face mix als hun grote voorbeelden. Ook titels als “Stand Up For Rock ‘n’ Roll”, “Fat City”, “Blackjack”, en “Heartbreaker” klinken erg vertrouwd. Het resultaat is puike kangoeroerock die live ook fantastisch zal klinken. Maar tegelijkertijd zit ik me af te vragen waarom ik niet gewoon een AC/DC-plaat opzet. Dat kan toch niet de bedoeling zijn…

Continue reading“Airbourne – Runnin' Wild”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top