Kossoff – Back Street Crawler (Deluxe Edition)

kossoff-back_street_crawler.jpgOp 19 maart 1976 overleed Paul Kossoff op 25-jarige leeftijd tijdens een vlucht van L.A. naar New York. De directe oorzaak was een hartaanval, maar de achterliggende oorzaak waren drugs die hij niet de baas kon worden. Paul Kossoff was vooral bekend als gitarist van Free en zijn laatste wapenfeit werd Back Street Crawler die hij onder de naam Kossoff in 1973 uitbracht. Kossoff, de band, is dus genoemd naar Paul Kossoff. Paul zelf is echter de enige constante factor in het geheel. Het originele album bestond uit vijf tracks die zijn opgenomen in vijf sessies met verschillende muzikanten. Een liedjesplaat is Back Street Crawler niet geworden. Een Free-achtig album ook niet, alhoewel één track afkomstig is uit de “The Free At Last”-sessie met de Free-leden. Back Street Crawler zijn Kossoff-ideeën uitgewerkt in een jamsessie met gerenomeerde muzikanten waaronder Alan White (o.a. Yes). Opener “Tuesday Morning”, de oorspronkelijke eerste kant van de lp, heeft zelfs een lengte van meer dan zeventien minuten. Back Street Crawler laat horen hoe goed Kossoff zijn instrument beheerste. Na dit album moest een band met de naam Kossoff hem verder uit goot helpen, maar de drugs wonnen. Op de prachtig vormgegeven Deluxe Edition zijn verder veel extra tracks toegevoegd. Het zijn vooral andere versies van de albumoriginelen, maar ook twee andere tracks. Paul Kossoff is niet meer, maar deze uitgave van Back Street Crawler is een waar eerbetoon aan een geweldig gitarist die hopelijk in de hemel een jamsessie mocht houden met zijn held Jimi Hendrix.


mij= Island / Universal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven