Martha Wainwright – I Know You're Married But I've Got Feelings Too

Martha Wainwright - I Know You're Married But I've Got Feelings TooDe prijs voor cd-titel van het jaar is al tijdje vergeven. Ik kan me althans niet voorstellen dat er nog iemand met een briljantere titel op de proppen gaat komen dit jaar dan Martha Wainwright doet met I Know You’re Married But I’ve Got Feelings Too. Voor alle mannen die nu na het lezen hiervan en het zien van kokette hoes smachtend denken: ‘Ha, kom maar naar mij toe dan!’, vergeet het maar. Martha is sinds september vorig jaar getrouwd met Brad Albetta, die deze tweede cd deels produceerde en op instrumenten ook nog allerlei hand- en spandiensten verleende. Voor die hand- en spandiensten komen overigens meer grote namen langs. Zo speelt Pete Townshend op twee nummers gitaar en voorziet Donald Fagen “So Many Friends” van een synthesizertapijtje en doet The Band‘s Garth Hudson hetzelfde in de kippenvelopwekkende afsluiter “I Wish I Were”. De aanwezigheid van moeder Kate McGarrigle en broer Rufus is natuurlijk een stuk minder verbazend. Het moet toch wel raar geweest zijn voor Brad om zijn vrouw aan de andere kant van het glas zinnen als ‘My heart was made for bleeding all over you / You’ve got a girlfriend / And I can only talk about her for so long’ te horen zingen. Of zal hij kunnen denken: ‘Ach het zijn maar liedjes?’ Als ze zo doorleefd gebracht worden als Martha dat doet ga je volgens mij vanzelf aan jezelf twijfelen. Want dat is de kracht van Martha. Ze vertelt zo schaamteloos, dat haar teksten lezen als een dagboek dat voor niemand anders bestemd is dan voor haar zelf. Al moet ik het eerste meisje dat “See Emily Play” overschrijft in haar dagboek nog tegenkomen. Wat een prachtige, ongekunstelde cover.


mij=V2

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven