Sera Cahoone – Only As The Day Is Long

Sera Cahoone - Only As The Day Is LongSera Cahoone is door ‘t thuislabel Sub Pop uit de rijke Seattle-scene geplukt. Oorspronkelijk drumde ze in Carissa’s Wierd, een indierockband met leden van de Band of Horses, maar daar is op dit debuut niets meer van te merken. Sera heeft de akoestische gitaar gepakt en haar americanastem gevonden. Zoet en smachtend zingt ze tien rustig wegtikkende liedjes, vol instant meezingbare melodieën. De instrumentatie is uiterst degelijk, met pedal steel, banjogetokkel en af en toe een strijkje. Zelfs Earth-gitarist Jonas Haskins houdt zich in en kleurt ditmaal met een bas binnen de lijntjes. Cahoone toerde al met Iron & Wine, waar de invloed van terug te horen is in opener “You Might As Well”. Afgezien van die vergelijking vind ik haar een oorspronkelijk artiest. Ze levert onnadrukkelijke kwaliteit die de liefhebbers van Gillian Welch en Caitlin Cary zeker zal bevallen. Only As The Day Is Long is geen plaat waar je ingewikkeld over moet doen, de hele familie zal er mee uit de voeten kunnen. Ik zat zelfs te denken aan Ruud Hermans, ooit zanger van – kent u ze nog – de Tumbleweeds, die laatst zijn veertigjarig bestaan in de muziekbiz vierde. Tegenwoordig presenteert hij American Connection, een beschaafd alt. countryprogramma op Radio 2. Hij moet Sera maar ‘ns draaien.


mij=Sub Pop / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven