Shindiggers – Maximum Beat

Shindiggers - Maximum Beat  Zoals ze down under een heftiger variant van het Europese rugby spelen dat ze Australian Rules Football noemen, zo lijkt de Aussie-variant van rock ‘n’ roll ook altijd net iets heftiger dan wat wij gewend zijn. Denk maar aan Beasts of Bourbon of The Saints of voor mijn part AC/DC. De opgepunkte beat, r&b en rockabilly die het kwartet Shindiggers speelden, klinkt op z’n best dan ook alsof je midden in die schijnbare chaos op een ovalen footy-field staat. De eerste paar jaar van hun bestaan – midden jaren tachtig – leverde drie EP’s en een album op, maar vooral een onafzienbare lijst optredens. (Alleen al in Melbourne speelden ze in drie jaar tijd vijfhonderd shows.) Onderlinge ruzies en slechte betalingen maakten dat ze er in 1987 mee stopten. In 1991 besloten ze het – met een iets andere line-up – nog eens te proberen. Dat leverde twee cd’s op: Surf, Sex, Shindiggers en de liveplaat Shindiggers Are Soul. Hun gehele output – dus uit beide periodes – is nu verzameld op een dubbelaar. Dat levert 51 heftige rock ‘n’ roll-tracks op, stevig geworteld in klassieke beat, surf en rock ‘n’ roll, overgoten met veel drank en lol en voor deze release vakkundig geremastered. Rock ‘n’ roll the Aussie way betekent in dit geval een fijne, vette productie. En ook dat waren wij niet gewend in de jaren tachtig.


mij=Off The Hip / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top