The Magnet School – Tonight We Drink, Tomorrow We Battle The Evil At Hand

The Magnet School - Tonight We Drink, Tomorrow We Battle The Evil At HandHet is vrijdagavond 19 juni 2008. Morgenavond speelt Oranje de kwartfinale tegen het Rusland van Guus Hiddink. Het weekend staat voor de deur, en naast me staat een lekkere Breezer. Welke plaat kun je dan beter beluisteren dan het fraai getitelde Tonight We Drink, Tomorrow We Battle The Evil At Hand, van nieuwkomer The Magnet School? En nee, het is niet alleen de titel die het hem doet. Ook muzikaal is deze cd een prima binnenkomer voor het weekend: uptempo rocknummers die enigszins doen denken aan Swervedriver. Maar waar het pas echt op lijkt, zonder nu direct een kopie te zijn, is op de wat mij betreft compleet onderschatte emo-band Elliott, ooit begonnen ergens halverwege de jaren ’90, maar nog steeds actief als ik me niet vergis. Muzikaal vertonen ze grote overeenkomsten, maar ook wat de redelijk hoge zang betreft, en niet te vergeten de energie. Als jonge honden gaan ze maar door en door. Er staan dus maar weinig rustpuntjes op de cd: het ene na het andere rocknummer komt voorbij, en in dat opzicht doen ze ook wel denken aan de Foo Fighters. Of The Magnet School eenzelfde toekomst als Foo Fighters voor de boeg heeft, lijkt me sterk. Maar zo miskend worden als Elliott, dat gun ik ze ook weer niet. Want talent hebben ze echt genoeg, en dat mag beloond worden.


mij=ArcLight / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top