Black Tide / 3 Doors Down

Black Tide - Light From AboveAls in de bio van Black Tide wordt gerept van “think Guns N’ Roses, Megadeth, Metallica, Iron Maiden and Skid Row while giving it a 21st century kick up the ass”, wat denkt u dan? Waarschijnlijk denkt u net zoiets als ik: “Oh jee, weer een hitparaderockband die omhoog geschreven moet worden.” Kom op zeg, een band die zulke uiteenlopende bands met MTV-reputaties als referenties meekrijgt en dan ook nog eens Metallica’s “Hit The Lights” als cover opneemt wordt iets te nadrukkelijk op imago neergezet. Jammer genoeg blijkt het album dat geheel waar te maken. De songs zijn best aardig, maar nergens komt het van het smalle paadje tussen nu-metal en stadionrock. “Warriors Of Time” is een behoorlijk stevige song met inderdaad Maiden-achtig dubbel gitaarwerk, maar het op stadions afgestemde want uiterst meezingbare refreintje maakt het ook voor tere pubermeisjesoortjes verteerbaar. En verdomd als het niet waar is, de bandleden zijn allemaal onder de twintig en zanger/gitarist Gabriel Garcia is nog maar veertien! Het is waar, voor een debuutalbum klinkt allemaal niet verrassend maar wel behoorlijk volwassen. Maar nog voor ik de leeftijden wist, had ik m’n twijfels hoeveel van die volwassenheid daadwerkelijk van de band kwam. Een enkele keer krijg je het idee dat deze jongens ècht weten waar Abraham de mosterd haalt, zoals op “Let me” of “Enterprise”. Bij mij blijft het niettemin wat knagen. Iets meer de productionele teugels laten vieren zou alvast helpen. Black Tide houd ik daarom nog even in de gaten, maar met een flinke dosis scepsis.
3 Doors Down - 3 Doors DownEen stukkie ouder is 3 Doors Down. En toch, ik was verbaasd ze aan te treffen op de line-up voor Arrow, want deze band is echt van na mijn tijd en ik kende ze alleen van “Kryptonite”. Een beoordeling op live-kwaliteiten bleef uit, omdat ze te elfder ure afhaakten. Het album is er echter wel. Word ik er blij van? Nou nee. Het sukkelt mid-tempo voort, als een Pearl Jam-coverband op de automatische piloot. Nee, erger nog, als een Nickelback-coverband op de automatische piloot. Black Tide heeft zich wat mij betreft nog niet bewezen, maar 3 Doors Down kan gewoon afgeschreven worden. Wat een draak van een album.


mij=Interscope / Universal & Universal

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top