Johnny Berlin – Find What You Love And Let It Kill You

Johnny Berlin - Find what you love and let it kill youNa het lezen van een paar artikelen over Johnny Berlin, begrijp ik dat ze groot fan zijn van Interpol. Met Interpol in hun achterhoofd zijn ze zelfs deze band begonnen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet teruggehoord had in mijn voorafgaande luisterbeurten van hun debuutalbum Find what you love and let it kill you. Bij Interpol stel ik me toch wat anders voor. Er klinkt te weinig melancholiek uit de nummers van Johnny Berlin om die vergelijking op te laten gaan. Eigenlijk klinken ze zelfs best vrolijk en uit enkele interviews op de Belgische tv blijkt ook dat het frivole jongens zijn zelfs. Zeker niet zo mensenschuw als Paul Banks. Het enige dat me soms wel doet denken aan Interpol is de baslijn, maar dat is niet genoeg om als Interpol te klinken. Dus laten we Interpol nu even rusten, ik heb ze in dit stukje al vaker genoemd dan Johnny Berlin zelf. Want de jongens van Johnny Berlin hebben het muzikale hart op de goede plek zitten, een gevarieerd muziekhart wel te verstaan. Want hun debuutalbum biedt een aantal lekkere rocknummers die me doen denken aan Merry Pierce, enkele blije Voicst-achtige nummers en halverwege het nummer “Echoes” krijgen we ook ineens een drum ‘n’ bass partij voorgeschoteld. Je hoeft je dus niet te vervelen bij deze aardige Belgen.


mij=Kinky Star / Bang!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top