Little Feat And Friends – Join The Band

Little Feat - Join The BandLittle Feat‘s klassieke live-album Waiting For Columbus siert mijn cd-kast al jaren. In twee versies zelfs. Tussen alle live-albums die ik heb – dat zijn er zeker een paar honderd – is dit er een die ik meteen in de top tien plaats. Op dit album was Little Feat in topvorm met hun aanstekelijke New Orleans-funk-jazz-rock. Mét Lowell George, de frontman die in 1979 het leven liet. Voor velen was Little Feat daarmee definitief ten einde. Toch heeft Little Feat daarna ook prima werk afgeleverd. Dat is ook niet zo vreemd, want hoewel Lowell George blikvanger van de band was, was hij bepaald niet de enige songschrijver of alleen bepalend voor de sound. De huidige bezetting bevat alle vijf (!) andere bandleden uit de succesbezetting. De sfeer zit er dan ook als vanouds in op Join The Band van Little Feat and Friends. Die Friends zijn Hele Grote Namen als Vince Gill, Emmylou Harris, The Black Crowes‘ Chris Robinson en Sonny Landreth, om er maar een paar te noemen. Ook Lowell George’s dochter Inara (Bird and The Bee) werkt mee aan dit album, in een versie van “Trouble”. De songs zijn de bekende klassiekers van Little Feat, zoals “Fat Man In The Bathtub”, “Oh Atlanta” en “Dixie Chicken”, aangevuld met een stel rock ‘n’ roll-klassiekers. Je zou verwachten dat dit een feestje met lekker uitgelaten versies zou worden, waarin de gasten de songs grotendeels naar hun hand zetten. In de praktijk verschillen de versies vaak echter weinig van de originelen. Heerlijke originelen en heerlijke versies op dit album, maar zelden versies waar de gasten hun stempel op drukken. Daarmee is dit album toch meer een veredelde verzamelaar geworden dan een nieuw album. Van een waanzinnige band, dat wel.


mij=Hot Tomato Records / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top