Soulfly – Conquer

Soulfly - ConquerMax Cavalera heeft ondertussen heel wat (ex-)projecten op zijn naam staan, maar heeft gelukkig tussen alle bezigheden door toch nog tijd kunnen vinden voor zijn grootste succes sinds hij Sepultura verliet. De Braziliaan heeft al veertien albums uitgebracht, waarvan Conquer de zesde is onder de noemer Soulfly. Dit met de bijna de even legendarische Marc Rizzo als gitarist, die ondertussen alweer vier jaar dient bij de metalgroep. Hiernaast schaamt Cavalera zich niet voor wat extra gastbijdragen; zanger/gitarist David Vincent (Morbid Angel), zanger Dave Peters (ex-Eighteen Visions/Throwdown) en producer/gitarist Andy Sneap (Sabbat) hebben hun stempel op het album gedrukt. Hierdoor zijn het elf lekker gevarieerd nummers geworden, in deze horen we naast de harde gitaren en drums tevens een berimbau en sitar langskomen. De groep kenmerkt zichzelf al jaren door het bespelen van ongebruikelijke instrumenten. Wat echter wel opvalt zijn de covers die als bonus toegevoegd worden. Zo krijgen we een nieuwe versie van Marilyn Manson‘s “The Beautiful People”. De groep liet zich op voorhand al ontvallen dat Conquer het voorgaande album Dark Ages zou laten klinken als een popalbum. Dat kan ik bij deze bevestigen. De hereniging met zijn broer heeft Max goed gedaan, dit dreunt lekker hard de huiskamer door!


mij=Roadrunner / CNR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top