Tim Meeuws – Als Een Vreemde

tim_meeuws-als_een_vreemde.jpg‘Ooit gingen Hollanders de omgekeerde weg. Hun beste handel was een zwarte zonder recht. En na de slaven kwam de handel in de waarheid. Vreemde, ‘n vreemde waarheid’, aldus Tim Meeuws in het nummer “Als Een Vreemde” op zijn gelijknamige cd. ‘Van wie?’, zie ik je denken. Meeuws (1950) is acteur, regisseur, muzikant, tekstschrijver en zanger. Ongetwijfeld heb je hem wel ergens voorbij zien komen, bijvoorbeeld in de musical Mamma Mia! Check zelf even zijn website als je meer wilt weten. Interessanter is echter de kwaliteit van zijn eerste cd onder eigen naam. Als Een Vreemde is namelijk een absolute must voor de liefhebber van het Nederlandstalige luisterlied. Ik noem een Robert Long en Herman van Veen. Ik heb namelijk in tijden niet meer zulke fijne Nederlandstalige teksten gehoord. Meeuws heeft ze vertaald uit het Grieks of zelf geschreven op bestaande muziek. In die muziek zit hem nu de fijne kneep van deze cd, want het zijn van oorsprong Griekse liedjes. Nu weet ik eigenlijk nauwelijks iets van de Grieks muziektraditie, maar hij heeft gekozen voor ingetogen liedjes die hij sfeervol neerzet. Meeuws lijkt gegrepen door de Griekse blues. Nu hoop ik niet dat dit afschrikt. Je zou zijn muziek onder de categorie wereldmuziek kunnen scharen, maar ik denk dat veel meer mensen zouden moeten vallen voor zijn muziek en teksten. Al is hij vast alweer met een nieuw project bezig.


mij=Silvox / Coast to Coast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top