The Police in Dub – Dubxanne

The Police in Dub - Dubxanne Laaiend was ik, toen ik de Stonehead’s recensie van Radiodread las. Want wat was dat een puike plaat! Voor de niet verstaanders; Radiodread is een buitengemeen geslaagde poging van de Easy Star All-Stars (met een hele partij reggaetoppers in hun kielzog als gast) om van OK Computer een dub-plaatje te maken. Zelden klonk Radiohead zo licht. Fantastisch! Easy Star All-Stars zijn ook al met Pink Floyd aan de haal gegaan (Dub Side of the Moon) en ik wacht met smart op een volgend project. Ondertussen vermaak ik mij uitstekend met DubXanne’s Police in Dub. Natuurlijk, bij een band als The Police kon je erop wachten dat er uiteindelijk wat dubbers mee aan de haal zouden gaan, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook goed gaat worden. DubXanne (backed by Okada) heeft een wat mindere sterrenbezetting als de Easy Star All-stars, maar doet toch aardig mee. Vooral het kwartetje “So Lonely (So Dub)”, “Reggatta de Blanc (Reggatta de Dub)”, “Wrapped around your Finger (Wrapped around your Dub”, toch al mijn favoriete Police nummer, maar nu naar een hoger plan getild door een fenomenaal zingende Jazz’Min) en “Bring on the Night (Bring on the Dub)”, waarmee de plaat afsluit maken van elke BBQ een feestje. Dit is geen plaatje voor scherpslijpers en puristen, maar voor alle zomerse feestvierders kan het een aangename verrassing wezen…


mij=Echo Beach / Konkurrent

3 Comments

  1. Danny

    Dank u. Niet voor deze plaat maar voor het noemen van die Pink Floyd-plaat. Ik heb inmiddels vele uitvoeringen van DSOTM door verschillende (tribute)bands gehoord, maar deze is er toch wel eentje waar ik eindelijk weer erg vrolijk van wordt. Ik kende hem nog niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top