The Psyke Project – Apnea

The Psyke Project - ApneaDe laatste tijd baan ik me af en toe zuchtend en steunend een weg door de promo’s die bezaaid door mijn kamer liggen. Ik weet dat ik er weer eentje moet kiezen om een stuk over te schrijven, maar ik weet eigenlijk niet welke te kiezen. Er zit nauwelijks een plaat bij die vernieuwend is, of over de hele lijn boeiend. Sla mijn laatste stukjes er maar op na: de middelmaat regeert. Ook The Psyke Project weet die negatieve spiraal niet te breken. Het moet gezegd worden: Apnea is geen slechte plaat. De post hardcore van de Denen ligt ergens tussen Converge en Deftones in. De vergelijking met die laatste band komt vooral door de sfeer die wordt geschept op deze plaat die in Scandinavië al enige tijd verkrijgbaar is. Het grappige – of nou ja grappige, opvallende is misschien beter – is dat Apnea ondanks de verscheidenheid aan stijlen een stuk variatie mist. Ook al gaat het van snoeiharde metalcore naar stukken met catchy hooks en van Tool-achtige riffs naar goed getimede breakdowns; de nummers lijken op elkaar en het gebrek aan goede ideeën maken de tien nummers een lange zit. De band valt simpelweg te veel in herhaling. En bij ballad “Not In My Time” gaan mijn nekharen overeind staan. De sound van The Psyke Project heeft potentie, maar die komt er op dit derde album niet helemaal uit.


mij=Lifeforce / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top