Tommy Emmanuel – Center Stage

tommy_emmanuel-center_stage.jpg‘Drum- en bassolo’s moeten verboden worden’, aldus onze gewaardeerde File Under-collega Gr.R. Hoewel ik het vaak oneens ben met hem, kan ik me in deze stelling helemaal vinden. Drummers en bassisten waardeer ik helemaal als ritmesectie, maar ze moeten niet overdrijven. Solo’s met andere instrumenten kunnen ook vervelend zijn, maar een moppie gitaar van Jimi Hendrix mag ik graag horen. En zo kan ik nog wel meer voorbeelden noemen. Tommy Emmanuel speelt ook gitaar. En goed ook! In eigen land (Australië) schijnt hij een grote naam te zijn. Andere artiesten maakten gebruik van zijn kunnen. Ik noem een Eric Clapton en een Tina Turner. Ik had echter nog nooit van hem gehoord. Hier is met de release van de dubbel-cd Center Stage een eind aan gekomen. Emmanuel speelt de twee cd’s met zijn akoestische gitaar live helemaal vol, slechts af en toe begeleid door zijn eigen zangkunsten en mondharmonicaspel van Bob Littell. De mensen vinden het zo te horen geweldig. Ik krijg echter de kriebels. Wat een saaie cd! Emmanuel kan dan geweldig gitaar spelen, de eigen nummers aangevuld met bekende covers (“Here Comes the Sun”, “I go to Rio”, “House of the Rising Sun”) zijn mij teveel van het goede. Ik kom er simpelweg niet doorheen. Wat ben ik blij dat ik niet in die zaal zat.


mij=Favored Nations / Rough Trade

10 Comments

 1. Spookrijder

  Nou Ewie, je hoort het. “Deze Australische gitaar virtuoos weet met zijn gitaarspel al vele jaren wereldwijd indruk te maken op echte muziekliefhebbers.”

 2. Geert

  Man je weet echt niet waar je het over hebt. Voor echte gitaar liefhebbers is dit een must. Ben gisteren bij z’n concert geweest en het was weer eens geweldig. Er zijn maar weinig mensen op deze aardkloot die spelen zoals Tommy. Daar komt ook nog een bovenop dat het een geweldige entertainer is en zijn publiek het volledige concert lang weet te boeien. Jimmy Hendrix kan aan het gitaarspel van Tommy zelfs nog een puntje zuigen!

 3. Geert

  Man je weet echt niet waar je het over hebt. Voor echte gitaar liefhebbers is dit een must. Ben gisteren bij z’n concert geweest en het was weer eens geweldig. Er zijn maar weinig mensen op deze aardkloot die spelen zoals Tommy. Daar komt ook nog een bovenop dat het een geweldige entertainer is en zijn publiek het volledige concert lang weet te boeien. Jimmy Hendrix kan aan het gitaarspel van Tommy zelfs nog een puntje zuigen!

 4. Ben

  Echte gitaarliefhebbers weten natuurlijk dat het Jimi is en niet Jimmy.. En over een puntje aan zuigen; we hebben het over totaal verschillende instrumenten én bijna 40 jaar ontwikkeling sinds de man zijn dood. Dan is het natuurlijk appels met peren vergelijken, maar dan nog slaat de balans voor 99% door naar Hendrix.

 5. Ben

  Echte gitaarliefhebbers weten natuurlijk dat het Jimi is en niet Jimmy.. En over een puntje aan zuigen; we hebben het over totaal verschillende instrumenten én bijna 40 jaar ontwikkeling sinds de man zijn dood. Dan is het natuurlijk appels met peren vergelijken, maar dan nog slaat de balans voor 99% door naar Hendrix.

 6. Rob

  Wat ben ik blij dat ik WEL in de zaal zat 10 november in Heerhugowaard. De man is GEWELDIG.
  Ik ken er geen die zijn gitaar zo goed beheerst en zo sympathiek met medemuzikanten omgaat, ondanks dat hij niet te kloppen is.
  Maar het blijft natuurlijk net waar je van houd.

 7. Rob

  Wat ben ik blij dat ik WEL in de zaal zat 10 november in Heerhugowaard. De man is GEWELDIG.
  Ik ken er geen die zijn gitaar zo goed beheerst en zo sympathiek met medemuzikanten omgaat, ondanks dat hij niet te kloppen is.
  Maar het blijft natuurlijk net waar je van houd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top