Twilight Hotel – Highway Prayer

Twilight Hotel - Highway PrayerYou can’t go wrong met een openingstitel als “Viva la Vinyl”, zou je zeggen. De opener, een rockabilly-track in een lagere versnelling, zet de luisteraar wel op het verkeerde been. De andere liedjes op Highway Prayer hebben meer met country en countryrock te maken dan met rock ‘n’ roll. Het mag dan wel lijken dat alle duo’s die we tegenwoordig tegenkomen, zich bezig houden met vuige rock dan wel blues, het koppel Dave Qanbury en Brandy Zdan houden de lange traditie van countrykoppels in ere. Johnny en June Cash, Dolly Parton en Porter Wagoner, Gram Parsons en Emmylou Harris en Chris Eckman en Carla Torgerson van The Walkabouts gingen hen voor. Deelden ze niet het bed, dan toch zeker een microfoon. De prettig in het gehoor liggende, maar nergens schmierende rootssongs van onderhavig duo dat zich Twilight Hotel noemt, klinkt ongetwijfeld het mooist in een auto op een highway ergens in een desolaat landschap in Noord-Amerika. De titeltrack gaat over Interstate 35, de weg waarlangs Mexicaanse immigranten de VS proberen binnen te komen, ‘the Road to Salvation’ heet het dan. Maar het zijn vooral de liefdesverklaringen als “Sand In Your Eyes” die het ‘m doen en de prachtige slidegitaar die zich regelmatig laat horen. Ook geschikt voor de Afsluitdijk, de A1 en zelfs prettig op de A2 bij Vinkeveen, als je bidt dat de file niet nog langer zal zijn.


mij=CoraZong

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top