Walter Trout – The Outsider

Walter Trout - The OutsiderEen van de bluesmannen die relatief onbekend is en toch (vooral in Europa) succesvol opereert is Walter Trout. Al jaren laat hij heel degelijke bluesrock horen, waarbij er eigenlijk amper slechte albums tussen zitten. Een zwakke plek is er echter wel: Trout klinkt al jaren vrijwel hetzelfde en ook zijn optredens zijn steevast goed, maar uitwisselbaar. Op zijn nieuwe album The Outsider zoekt Trout echter zowaar een paar keer andere paden op. Opener “Welcome To The Human Race” is een Jeff Healey-achtige song, maar de dobro op “The Next Big Thing” is al een kleine verrassing. De akoestische track compleet met harmonica die daarop volgt, “All My Life”, laat zien dat Trout van The Outsider een zeer gevarieerd album heeft willen maken. Wat op dit album verder opvalt, is dat Trout buitengewoon goed bij stem is. De rechttoe-rechtaan-bluesrockers komen zeker ook voorbij, zoals het Stevie Ray Vaughan-achtige “The Love Song Of Alfred J. Bluesrock”, maar de afwisseling met akoestische tracks en de variatie in instrumentatie doet dit album beslist goed. Van zijn vaste band The Radicals speelt Sammy Avila mee, de drums worden echter verzorgd door Kenny Aronoff en de bas meestal door James Hutchinson. Als dat is wat Trout nodig heeft om de variatie erin te houden, moet hij dat vooral blijven doen. The Outsider is in elk geval een geslaagd album geworden.


mij=Provogue / Bertus

One comment

  1. Ben

    Sluit me hier bij aan, al geef ik zondermeer toe in het geval van Walter Trout moeite te hebben objectief te blijven. Overigens is de variatie eigenlijk op zijn vorige album “Full Circle” al te horen, maar dat is dan in feite ook een all-star album.
    BTW; Walter zelf is helemaal gek van Paradiso: ik ga mijn best doen daar weer bij te zijn, ‘t is maar een tip 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top