Diesel Disko / Katbite

Diesel Disko - Diesel Disko Zo zit je een middagje wat MySpaceprofielen rond te browsen en zo heb je opeens de pagina van de Nederlandse band Diesel Disko een uur op repeat staan. Die is namelijk verslavend fout hip. Denk Duitse jaren tachtig-meezinghits, maar dan zonder gitaren en vooral zonder al teveel gemeend drama. Wel krijgt u een gevaarlijk galmend orgeltje, fijne keyboards, het euforische refreintje uit “Halloween” en de ernstig over de top schmierende aardappelzeurstem van Martijn Doolaard, waarmee hij vermoedelijk al heel wat douchegordijnen heeft doen sidderen. Diesel Disko is knap verfrissend na de toch wel tegenvallende worp van Outsmarted waar Doolaard eerder in zong. Kort na het verschijnen van de recensie op File Under gooide Outsmarted de handdoek in de ring. Dat wil ik nu zeker niet veroorzaken. Daarom deze niets verhullende woorden als afsluiting: meer van dit, alstublieft!
Katbite - Imaginary ThingsVoor Katbite hoefde ik niet te MySpacen, die houdt File Under braaf op de hoogte door gevulde enveloppen. Dat vond jnnk in het begin misschien niet om enthousiast over terug te schrijven, maar nu we bij enveloppe nummer drie aangekomen zijn, word ik enthousiaster. Zeker omdat ze nog naar ons lijkt te luisteren ook. Ik klaagde over de matige productie van haar Sweet Rebellion-cd en pardoes heeft ze voor deze ep gebruik gemaakt van de diensten van Maarten Besseling en Volmanza. Slimme zet. Net als het inzetten van Arthur Adam Ten Cate, waar wij al langer fan van zijn. Maar het belangrijkste is toch wel dat Katherine Leese als songschrijver weer een flinke stap vooruit gezet heeft. De liedjes zijn zelfs fris en opbeurend te noemen. Het swingende “Pick and Choose” is met zijn ragfijne koortjes zo’n echte oorwurm. Doordat de stem van Kat in de loop van de jaren ook verbeterd is, waardoor ze in de spannende pianoballade “Fix Ourselves” nu ook fier overeind blijft.


mij=Eigen Beheer & Eigen Beheer

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top