ABC – Traffic

abc-traffic.jpgAls ik beneden kom betrap ik onze kater W. op het aanrecht bij het eten aan een plant die daar toevallig even staat. De kater schrikt zo van mij dat hij bij het wegspringen een kopje aanraakt dat met een zwiep op de plavuizen beland. In gruzelementen. Als ik onderaan de bijlage bij ABC’s cd Traffic lees dat ABC meedoet aan de Here And Now Tour 2008 met artisten als Rick Astley, Banarama, Paul Young, Curiosity Killed The Cat, Johnny Hates Jazz en Cutting Crew dan heb ik mijn vernietigend oordeel al wel klaar. Geweest is geweest. Toen was het al erg genoeg. Het was alweer elf jaar geleden dat het laatste studio-album van ABC verscheen en dat was vijftien jaar na hun debuut die ze qua hitsucces met nummers als “Look Of Love” en “Poison Arrow” nooit meer zouden overstijgen . Ook Trevor Horn, de man die heel veel successen in de tachtiger jaren produceerde is niet meer van de partij. Gary Lanegan heeft het kunstje echter goed afgekeken van Trevor Horn. Mocht je ABC’s nieuwe single “The Very First Time” hebben gehoord dan doen ze wat je verwacht: het maken van lekker in het gehoor liggende liedjes dat dichtgesmeerd wordt met keyboards en koortjes die zo uit 1983 zou kunnen zijn. Als je bij het album zelf begint dan hoor je in “Sixteen Seconds To Choose” onverwacht veel funk. Het lijkt Mothers Finest wel! Ook andere liedjes vallen mee. Ik moet denken aan Inxs (“Ride” en “One Way Traffic”), Duran Duran (“Life Shapes You”) en nummers zoals Robbie Williams het maar niet meer lukt om ze op te nemen (“Validation” en “Minus Love”). Meevaller dus, ik hoor ze tegenwoordig veel beroerder op de radio. Al ben ik blij dat de ‘Here And Now Tour’ ons land niet aan doet.


Mij=Vibrant / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top