Get Well Soon – Rest Now, Weary Head! You Will

Get Well Soon - Rest Now, Weary Head! You WillEen opzienbarende vertoning was het onlangs, op het kleine kapelpodium van het Nijmeegse festival De Affaire. De zeven leden van het Duitse collectief Get Well Soon puilden er zowat uit. Muzikale pretenties heeft de band namelijk genoeg. Gedragen sombere liedjes met veel drive, een frontman die zijn ziel onder zijn arm meedraagt, absurde teksten vol verlangen; je ontkomt niet aan vergelijkingen met bands als Arcade Fire. De geluidsman had er hoorbaar een hele klus aan, en het publiek was geboeid door het gedurfde maar ook wat statische hutjemutje-spektakel. Het maakte me erg nieuwsgierig: hoe zou dat op cd klinken? Ik besloot de debuutplaat Rest Now, Weary Head! You Will… Get Well Soon maar eens mee te snaaien uit de merchandisekraam. Dat is een van mijn betere aankopen dit jaar geworden, kan ik nu wel zeggen. Want boy, wat is dat een fijne plaat! De arrangementen zijn alleen maar grootser en Konstantin Gropper zingt lekker nóg wat lager. Rest Now gaat van start met een titelverklarende prelude en vier rasechte popjuweeltjes die regelrecht het Boek van Tijdloos Prachtige Composities inknallen. “You/Aurora/You/Seaside” is de hit die Beirut had moeten hebben, “Christmas in Adventure Parks” warmt je hele kamer op met zijn klokken, “People Magazine Front Cover” is een fenomenale kippevel-mineurballad mét tegelijk een tekst vol zelfspot en dan volgt de sarrende single “If This Hat Is Missing I Have Gone Hunting”, met het kermend bauwende “Shoot, baby, shoot!”-refrein. Muse of Pulp hadden het waarschijnlijk niet beter bedacht. Verder op het album wordt het allemaal wat uitgerekter en wat meer folk-achtig, wat me dan tot “Lost in the mountains” weer minder kan boeien, maar daarmee heeft de groep tenminste een excuus om niet alleen maar van die snotternummers te hoeven spelen, ook al hebben ze dan een dubbele laag. De verrassende cover van Underworlds “Born Slippy”, die de groep ook live speelt, staat er ook tussen. Al met al, Rest Now.. is een creatieve prachtplaat. Gaat dat zien op Lowlands, want daar zijn zowel podium als geluid nog wel ietsje beter.


mij=City Slang / V2

3 Comments

  1. Goed dat je me eraan herinnert: ik moest hem nog even checken, maar het was me geheel ontschoten. Maar jeetje, wat een fijne plaat. Ook maar even kijken of ik ze mee kan pikken op Lowlands…

  2. Goed dat je me eraan herinnert: ik moest hem nog even checken, maar het was me geheel ontschoten. Maar jeetje, wat een fijne plaat. Ook maar even kijken of ik ze mee kan pikken op Lowlands…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top