Hallo Venray – Leather On My Soul

hallo_venray-leather_on_my_soul.jpgHallo Venray, bestaan die nog?’, vroeg een kennis drie weken terug aan mij. ‘Jazeker, hun laatste album uit 2005 was zelfs een geslaagde en er komt een nieuwe aan. Een dubbelaar nog wel’, was mijn antwoord. Nu ligt ie dus voor mij: Leather On My Soul. Het is een beetje een vreemd album, want ik ken geen band die op dergelijke wijze een nieuw album uitbracht. Het zijn twee cd’s met dezelfde twaalf nummers. Alleen is de ene cd akoestisch en de andere elektrisch uitgevoerd. Slim is het wel om dit niet in twee uitgaven te doen. Onlangs is er een album uitgekomen van het Duitse BAP dat ik heb laten liggen omdat ik dan twee cd’s moest kopen. Vooraf de goede keuze maken kon niet en twee cd’s kopen ging me te ver. Ik kocht dus niets. Maar goed, het gaat hier om Hallo Venray’s release. Ik begon met de elektrische versie. Meteen was opwinding mijn deel. Hallo Venray behoort nog steeds tot de beste gitaarindiebands van ons land. “You Lost It”, “Woman”, “Leather On Their Soul”: het is allemaal raak. Direct zonder overbodige opsmuk door een band met klasse. Henk Jonkers, Peter Konings en uiteraard Henk Koorn zetten de liedjes strak neer. Pas na negen liedjes, als het gas eraf gaat, dan zakt het wat in. Tijd om naar de andere cd toe te gaan. De nummers zijn hetzelfde, alleen akoestisch uitgevoerd en bovendien in een andere speelvolgorde. Opener “Woman” is prachtig, maar de aan Lee Hazlewood-denkende uitvoering van “You Lost It” is ronduit geweldig. De daaropvolgende track is de wat saaie afsluiter van de elektrieke disc, maar komt hier veel beter tot zijn recht. ‘Hallo Venray, bestaan die nog?’ ‘Jazeker, en hoe! En welke van de twee discs mijn voorkeur heeft. Moet ik kiezen dan?’
Hallo Venray is behalve op twee cd’s te beluisteren ook weer live in het land te zien. Wij geven 2 x 2 kaarten weg voor hun optreden in Paradiso op 29 september weg. Kun je meteen hun cd kopen. Als je in aanmerking wilt komen dan moet alleen even meedoen met onze prijsvraag. Klik dus allen hier.


mij=Excelsior / V2

2 Comments

 1. Mark

  Afgelopen zaterdag stond Hallo Venray op Misty Fields Festival. En wie de ‘oude ” hits verwachtte kwam bedrogen uit .
  Veel nieuw materiaal van hun laatste cd. Maar wat een geweldige live-band .
  Fantastisch optreden met als afsluiters : Tuck the man en Japanese Cars.

 2. Mark

  Afgelopen zaterdag stond Hallo Venray op Misty Fields Festival. En wie de ‘oude ” hits verwachtte kwam bedrogen uit .
  Veel nieuw materiaal van hun laatste cd. Maar wat een geweldige live-band .
  Fantastisch optreden met als afsluiters : Tuck the man en Japanese Cars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top