iO – For The Masses

iO-For_The_Masses.jpgDe band iO mag dan bij het grote publiek nog vrij onbekend zijn, de muzikanten hebben zeker al hun sporen achtergelaten in de rockmuziek. Voorheen zaten de muzikanten namelijk in The Guano Apes. Na het in 2003 uiteenvallen van die band besloot een ieder zijn of haar eigen weg in te slaan. Zangeres Sandra Nasic heeft inmiddels een niet onverdienstelijk soloalbum uitgebracht. De drie mannelijke bandleden konden het niet laten om samen muziek te maken en met de toevoeging van zanger Charles Simmons, die vanuit de R&B- en soulwereld overkwam, maar nu meer ‘in your face’ krachtige en energieke muziek wilde maken was een nieuwe band een feit, iO was geboren. En nu, vijf jaar na het einde van de Guano Apes, is het debuutalbum van iO, For The Masses, dan daar. Als ik het album van iO, in een mooie digipack uitvoering, pak is het eerste dat me opvalt de cover die in een soort Sin City-stijl is vormgegeven. Het geeft ook gelijk de stijl van de muziek goed weer: stevige, alternatieve rock met de nodige agressiviteit en rauwe randjes. Krachtige en catchy rockmuziek, met lekkere melodieën en een goede vibe. Waarbij de capabele en veelzijdige vocalist Charles met zijn stem zowel rauw als kwetsbaar, als ook voor de nodige warmte en soul zorgt. Een prima combinatie. In totaal bevat dit album twaalf nummers, samen goed voor net geen 43 minuten. Hele album heeft een solide uitvoering, mix en productie gekregen. Op For The Masses staan geen echte overduidelijke uitschieters. Al doen nummers met gastzangeressen het bij mij meestal wel goed, zo ook “The Last To Know” waarop Kim Sanders (Culture Beat, Schiller) meezingt. Een prima album om met enige regelmaat eens uit de kast te pakken.


mij=Rocker Team / Astral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top