Rusty Truck – Luck's Changing Lanes

Rusty Truck - Luck's Changing LanesStel je eens voor dat George, Dennis of Klaas zouden besluiten om een plaat op te gaan nemen, en dat ze daarvoor de artiesten die ze de afgelopen jaren gefotografeerd hebben zouden vragen om bij te dragen. Ik weet niet of ik het zou willen horen. Zo muzikaal zijn ze volgens mij niet. Mark Seliger, een Amerikaanse fotograaf, die nog veel meer artiesten voor zijn camera gehad heeft de afgelopen decennia dan het bovenstaande trio File Under-fotografen, en die vele covers scoorde voor de Rolling Stone besloot het toch eens te proberen. En wat blijkt, de man heeft in ieder geval genoeg talent en inspiratie om onder de mooie naam Rusty Truck met Luck’s Changing Lanes een plaat met americana-getinte liedjes vol te zingen. Goed, hij krijgt wel hulp van een buslading bekende muzikanten, maar de basis is toch zijn eigen stem en die blijft verrassend eenvoudig overeind in de twaalf tracks die deze plaat telt. Van wie hij dan hulp krijgt? Nou wat dacht u van Lenny Kravitz, Willie Nelson, Sheryl Crow, Gillian Welch, Burning Spear en Jakob Dylan bijvoorbeeld? Dat zijn geen koekenbakkers. Zelfs Matchbox 20 (gaap!)-mijnheer Rob Thomas levert een bijdrage die me niet teleurstelt. Ik had verwacht dat hij de countryballade “So Long Farewell” vakkundig om zeep zou helpen, maar dat valt alleszins mee. Hier en daar is het wel een beetje simpel en heel veilig en heel erg mainstream (met de door Kravitz geproduceerde draak “Broken Promises” als dieptepunt – echt, het had een Cats-nummers kunnen zijn), maar op de keper beschouwd straalt Luck’s Changing Lanes een weldadige warmte uit.


mij=Ryko / Rough Trade

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top