Serenity – Fallen Sanctuary

Serenity - Fallen SanctuaryDe Oostenrijkse band Serenity heeft met Fallen Sanctuary een prima tweede album afgeleverd. Sterke melodieën, loepzuivere meerstemmige zang, superstrakke ritme-sectie, het zit allemaal snor. Vooropgesteld dat je van heroïsche melodieuze metal houdt tenminste, en je oren een werkelijk propvolle gecomprimeerde productie kunnen verdragen. Daar moet wel bij opgemerkt worden dat Serenity vaak klinkt als zoveel andere bands binnen dit genre. Op veel momenten dacht ik “hé, is dat nou de nieuwe cd van Rhapsody?” Maar gelukkig, elke keer als ik de draad kwijt raakte herinnerde de platenmaatschappij me er middels een voice-over aan waar ik wél naar luisterde: “You’re listening to the new Serenity album Fallen Sanctuary”. Ah, da’s waar ook. En dat dan in zes van de tien nummers, dwars door de muziek heen, zo ongeveer om de twee minuten. Beste platenmaatschappij: sites als File Under zorgen ervoor dat onze bezoekers met muziek in aanraking komen die ze mogelijk nog niet eerder kenden. Om deze kennismaking om te zetten in een legale aanschaf (wat u net als wij toch het liefste ziet) is mede een goed afgewogen recensie nodig. En dat kan alleen als de recensent de muziek ook écht mag beluisteren. Promo-cd’s brandmerken met voice-overs draagt daar niet echt aan bij. Wat u daarmee echter wel bereikt kunt u hier lezen. Gefeliciteerd, ook namens de hierdoor benadeelde artiesten die u hoort te representeren!


mij=Napalm / Hardlife / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top