The Moi Non Plus – The Moi Non Plus

the_moi_non_plus-the_moi_non_plus.jpgMijn favoriete Nederlandse band van pakweg de laatste vijf jaar is het Amsterdamse Blues Brother Castro (BBC). Het is echter alweer een tijdje stil rond BBC. Zanger/gitarist Caren speelde als gastgitarist bij Scram C Baby, was druk met zijn Subbacultcha!-avonden en speelde in een ander bandje samen met Bas Morsch (ex-Sal en bekend van That Dam! Magazine). Volgens mij is het zeker twee jaar geleden dat ik The Moi Non Plus op zag treden. Het was erg goed, al was er wel iets gebeurd. Caren zat plots achter het drumstel (uiteraard à la de Muppet Animal) en Morsch deed de dingen die Caren bij BBC deed: gitaar spelen en vol overgave zingen. En er waren samples. Hun debuut liet echter op zich wachten, ik was ze zelfs een beetje vergeten. Maar nu is het debuut The Moi Non Plus, geproduceerd door Jan Schenk van de Hospital Bombers, die volop mijn aandacht vraagt. Het is namelijk een behoorlijke bak fijne herrie geworden die absoluut ongeschikt is als achtergrondmuzak. Ondanks de instrumentenwissel klinkt het tweetal als het broertje van BBC, maar dan chaotischer, experimenteler en met meer noise. Een link naar de band Bonne Aparte, waar ze geregeld mee toeren, is dan snel gelegd. Toch heeft The Moi Non Plus genoeg eigens en begrijp ik wel dat ze op hun MySpace-pagina hebben staan dat ze uit Canada komen. A.u.b. niet verder vertellen dat ze gewoon uit Amsterdam komen.
File Under gaf samen met Subbacultcha! kaarten weg voor de releaseparty op 4 oktober in Bitterzoet te Amsterdam.


mij=Subbacultcha! / Konkurrent

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top