The Walkmen – You & Me

The Walkmen - You & MeKuch! Jaarlijstje. De nieuwe cd van The Walkmen is binnen. Ik kende ze nog niet, maar dat is voor altijd veranderd. Uche. Jaarlijstje. Kuch! Want ik ben helemaal verkocht, wat een fijne cd is dit. De stem van Hamilton Leithauser is misschien wel het meest opvallende, hij werd ergens getypeerd als ‘midday drunkenness’. Dan denk ik meer richting Tom Waits en dat geldt ook zeker voor enkele nummers. Maar voor veel nummers is dat te loom, dan mis ik de vurigheid in die beschrijving, dan zou ik meer gaan voor ‘obscene drunkenness’. Kuch! Jaarlijstje! Kuch. Het gaat allemaal echt perfect samen met de schelle muziek en de soms balkan achtige invloeden. Niet zo opzichtig als Beirut dat doet, maar veel subtieler verwerkt in overwegend rauwe rock. Je zou Cold War Kids en in mindere mate ook Kings Of Leon kunnen aanhalen, maar ondanks dat ik groot fan ben van beide bands, moet ik helaas melden dat The Walkmen ze voorbijstreven. Ik voel veel meer dramatiek bij hun. Uche Uch! Jaarlijstje! De balans tussen opzwepende nummers als bijvoorbeeld “In the New Year” en ballades als “New Country” is perfect, je verwacht bijna dat de cd elk moment kan inzakken, maar hij blijft volhouden. Kuch! Jaarlijstje! Uche. Het kan niet anders dat dit groot gaat worden in indieland en wat mij betreft gaat deze rechtstreeks de jaarlijstjes in, of had ik dat al eerder gezegd?


mij=Talitres / Munich

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top