VA – Popronde 2008

VA - Popronde 2008Ik vind het razend knap wat de lui van Stichting Popwaarts de afgelopen jaren op poten hebben gezet met de Popronde. Na een start in Nijmegen in 1994 trekt er sinds de uitbreiding naar meerdere steden elk jaar weer een bonte stoet bands van eigen bodem door het land en maakt hier een avond lang zo ongeveer elk beschikbaar podium onveilig. Het seizoen 2008 begint morgen, in Nijmegen, en eindigt, twintig steden en 450 optredens van 100 bands op 350 podia later, in Eindhoven op 21 november. Het is dé kans om een avond gratis te zappen langs bandjes die je anders niet zo snel ziet in je stad, maar die vaak absoluut wel de moeite waard zijn. Noviteit dit jaar is dat de Popronde ook ondersteuning krijgt van Muziek Centrum Nederland. Dat is een mooie opsteker na veertien jaar buffelen. Zoals elk jaar verschijnt er ook dit jaar weer een verzamelaar met daarop een verrassende dwarsdoorsnede van de bands die optreden. Helaas is die al sinds een paar jaar niet meer gratis te krijgen, maar voor vijf euro krijg je drieëntwintig liedjes van optredende bands voorgeschoteld. Niet alles wat er opstaat vind ik even goed, maar het in korte tijd achter elkaar terughoren van bandjes die we hier op File Under bespraken zoals I Kissed Charles, Blaudzun, John Dear Mowing Club, Clemm, The Cuties, Stairs To Nowhere, Okieson en Appie Kim is toch wel heel leuk en absoluut de moeite waard. Ik heb zelf 10 oktober al vast rood omcirkeld in mijn agenda om vrij te houden, zodat ik dan in Utrecht een avond lang bandjes kan checken. Eigenlijk zou jij hetzelfde moeten doen als het hele circus een stad in jouw omgeving aandoet.


mij=Stichting Popwaarts

3 Comments

  1. Joeri Pisart

    Pff, als je er op tijd bij bent is die cd best gratis te krijgen, bij de opening van Popronde in Nijmegen heb ik er dit jaar én vorig jaar een gratis weten te bemachtigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top